Продължете към съдържанието
 

Персонализирайте Вашия Уебсайт За Всеки Посетител

Персонализацията на Уебсайта в Реално Време е най-новото изискване, в уебсайт дизайна. Персонализацията позволява на бизнеса, да създаде персонализирано, уместно, завладяващо изживяване за всеки един посетител на уебсайта – автоматично и динамично.

Персонализацията позволява на организацията, да достави уникално и изключително уместно  преживяване всеки път, доставяйки по-добро потребителско изживяване и специфичен индивидуален маркетинг за всеки посетител на уебсайта.

Вече, започва да се превръща в норма, за всеки от нас, да очакваме персонализирано изживяване във всички области на нашия дигитален живот.

Онлайн купувачите са много по-взискателни относно:

 • Оптималните преживявания при закупуване

 • Колко време са готови да прекарат, в търсене на информация

 • Как и кога те искат да приемат тази информация

Еднакъв уебсайт за всички, вече не работи и уебсайт персонализация.

Използването на софтуер за персонализиране на съдържание, Ви предоставя не само един уебйсат, а една дузина уебсайтове. Това улеснява организацията Ви и обръщането Ви към много по-широка аудитория и Ви позволява много по-точен и целенасочен маркетинг, привличане на потенциални клиенти и конверсия.

Уебсайт персонализацията е много важна част, от оптимизацията на процента на конверсия на уебсайта.

Ползите от Уеб Персонализация

Персонализацията, дали наистина очевидна или едва уловима, има значимо влияние върху изживяването на посетителите на уебсайта и тяхната заингажираност с бранда. Предоставеното изживяване на всеки посетител, има дълбок ефект върху тяхното възприемане за една организация и последващата заингажираност с  бранда – и най-накрая, влияе върху вероятността на посетителя да направи покупка от бизнеса.

Уебсайт персонализацията, позволява да диктувате начина, по който уебсайта изглежда за всеки посетител, правейки сърфирането по-привлекателно за Вашите потребители:

 • Поведенческото таргетиране предоставя по-добро потребителско изживяване за Вашия клиент
 • Като резултат, е постигнато покачване в процента на конверсия и понижение в процента на излизане
 • Рафинираното персонализиране на потребителското изживяване, прави така че потребителя да се чувства свързан с вас и да се наслаждава на едно отлично потребителско преживяване
 • Персонализираното съдържание се харесва на Вашите потребители и на свой ред, печели тяхното доверие, насърчавайки доживотна полза
 • Личните препоръки, които са конкретно изработени за всеки потребители, който посещава сайта отново, създават по-силна привързаност към бранда, от страна на потребителя, както и чувството че тяхното потребление се цени.

Един отличен пример, за софтуер за уебсайт персонализация, може да бъде открит в Webeo.

Профилът на Посетителя на Сайта Ви

Средно, профилът на един посетител на уебсайт, може да бъде разделен на:

 • 6% Неактивни потребители
 • 9% Съвсем нови посетители (Перспективни)
 • 16% Неконвентиран поток
 • 18% Неконвентирани запитвания
 • 23% Съществуващ поток на продажби
 • 28% Съществуващи потребители

Целта на уебсайта ви, що се отнася до потенциални нови потребители, е да се ангажират, да се насърчат и конвертират в клиенти.

Уебсайтът трябва да генерира лоялност и ъпсейл, като биват разбрани подбудите на потребителя и бъдат препоръчани нови продукти или специални оферти.

Пътуването на Потребителя на Уебсайта Ви

94% от покупките, започват онлайн. Средно, купувачите разглеждат пет конкурентни уебсайта, преди да изберат подходящия търговец за своите нужди. Персонализацията позволява на купувачите, да елиминират разсейващите фактори, свързани с тяхното проучване и бързо да позиционират Вашия бранд като по-информиран и подходящ търговец, предизвиквайки ангажираност и подобрявайки конверсиите. Това означава, че потребителят ще се заинтересува по-бързо и за повече време, което ще доведе до положителни резултати и повторни посещения. Популярността на бранда, ще нарасне бързо.

Популярност Интерес Желание Действие

Областта, в която B2B уебсайтовете, често се провалят е подхранването на етап ИНТЕРЕС на AIDA модела – уебсайта, просто не е от достатъчно практическо значние, за конкретния купувач. В резултат, степента на отпадане (баунс рейт) е висока, а степента на конвертиране (conversion rate) ниска.

Тъй като 28% от посетителите на уебсайта, са вече текущи потребители, уебсайта Ви е идеалното място, в което да продължите с клиентския маркетинг от високо ниво – използването на един, вече съществуващ актив, изисква минимална инвестиция, а в резултат получавате максимална рентабилност на Вашите, вече съществуващи, клиенти.

Уебсайт Персонализация в България

Осем начина, по които уебсайт персонализацията може да повиши клиентската стойност:

 • Предоставяне на възможности за ъпсел
 • Прилагайте ексклузивни предложения и стимули за клиентите
 • Показвайте контакти за управление на акаунти, за по-лесна комуникация
 • Посрещнете клиентите отново, повишавайки лоялността към бранда, показвайки че знаете кои са те
 • Покажете им начини, по които други компании са използвали вашите продукти
 • Помогнете и информирайте клиентите с важни за индустрията съдържания
 • Съобразете идеално опита си, с нуждите им
 • Покажете конкретна информация, свързана с тяхната област

Недостатъци на Уебсайт Персонализацията в Реално Време

Ако случайно, се обърнете към клиент, с погрешното име или му препоръчате продукт, който е против техните ценности; това може да се доведе до окончателна загуба на този клиент, затова точността на информацията е важна.

Някои потребители са чувствителни, относно проследяването на техните дигитални предпочитания. Прозрачността, относно как бива събирана, използвана и съхранявана информацията, е жизненоважна за да можете да уверите клиентите си и да ги накарате да се чувстват комфортно, относно съхраняването на данните.

Как да Измервате и Следите Успеха на Уебсайт Персонализацията България

Измерването и проследяването е важно – проследяването на трафика на Вашия уебсайт, позволява да следите ефективността на Вашия маркетинг. Можете лесно да следите, кои елементи се харесват на посетителите и кои са по-малко популярни, за да можете да разберете своята аудитория по-добре.

Вземете предвид, елементи като проследяване на уебсайт персонализация в България:

 • Намаляне на баунс рейт. Ще се изненадате от спада в посетителите на единични страници, тъй като тези клиенти ще бъдат привлечени към повече страници, посредством подходящи за тях съобщения.
 • Покачване в ангажираността на клиентите. Пригоденото съдържание, Ви позволява да взаимодействате на лично ниво и да разпознавате индивидуалните предпочитания, създавайки по-голям интерес.
 • Конвертиране към интерес. Персонализацията Ви предоставя най-добрия шанс да конвертирате всеки интерес.

Ефект на Уеб Персонализация върху SEO

Google харесва, когато посетителите остават на сайта Ви за дълго време. Колкото по-високо е класирането в Google, толкова по-голям е шанса Вашият бизнес уебсайт, да бъде избран и кликнат. Вашият трафик, ще се покачи естествено, заедно с вашата SERP позиция. Персонализацията гарантира, че ще бъдете  клсариани, за да максимализирате възрвъщаемостта, от този скок в посетителите.

 • По-голям брой посещения, ще покаже нивото на ангажираност на клиентите, към вашето съобщение.
 • Време прекарано на сайта. По-голямата ангажираност на клиента, ще бъде отразена от времето прекарано на сайта Ви.
Optimized Marketing

Optimized Web Bulgaria са Персонализирана Агенция с Пълен Набор от Услуги за Дигитален Маркетинг.

 Бизнес Център “Витоша, бул. „Черни връх“ 47, Офис 11, 1407 Промишлена зона Хладилника, София +359 87 797 3418