Продължете към съдържанието
 

Спечелете Повече Клиенти с Google Ads

Нямате успех с кампаниите си в Google Ads или сте начинаещи за Google Ads?

Много бизнеси нямат успех със своята Платена реклама в Гугъл (Google Ads PPC), независимо дали:

 • Те сами управляват акаунтите си
 • Използват агенция за дигитален маркетинг
 1. Google ви улеснява много и ви води при създаването на акаунт в Google Ads, но има още много неща, които да наблюдавате и променяте ежедневно, а може би нямате време или ресурси да правите това сами?
 2. Може би връзката с настоящата ви агенция за дигитален маркетинг вече е поизчерпана и имате нужда от нови идеи, за да активирате отново кампанията си в Google Ads?
 3. Google Ads е новост за вас и имате нужда от експертна помощ?

Говорете с експертите на Google Ads в България, които ви предоставят 90-дневна гаранция

Платена реклама в Гугъл

Платеният маркетинг или по-често познат като платена реклама в Гугъл в предоставя на бизнесите възможност да рекламират в спонсорираните списъци на търсачката.  За онлайн реклама на клик на Google се заплаща всеки път, когато се кликне върху рекламата (плащане на клик), или по-рядко, когато рекламата се показва (CPM или цена на хиляда), също и когато се генерира телефонен контакт, който се „заплаща на повикване“. Ние в Optimized като агенция за Google Ads реклама и мениджмънт познаваме платформата много детайлно.

Онлайн реклама “плащане на клик” или PPC е вид реклама, при която рекламиращия бизнес плаща определена сума всеки път, когато потребителят кликне върху реклама. Има много различни платформи, които предлагат PPC реклама, включително Facebook. В тази публикация обаче ще се съсредоточим върху най-популярната форма на PPC реклама – платена реклама в търсачката.

Всеки път, когато посетител кликне върху вашата онлайн реклама, вие заплащате на търсачката малка такса. Когато настроите ефективно вашите PPC рекламни кампании, ще установите, че тази такса е минимална, тъй като посещението често струва повече, отколкото плащате за кликване. С други думи, плащате малка такса за кликването, но сумата, която ще спечелите при дадена продажба, са много по-повече.

В крайна сметка Google компенсира рекламодатели, които създават подходящите PPC реклами и са стратегически насочени към правилните клиенти. Колкото по-подходящи са рекламните Ви кампании, толкова по-малко търсачката ще Ви таксува за кликване. Колкото по-ниска е цената на кликване, толкова по-голяма ще е вашата печалба от рекламните PPC кампании. Ето защо е много важно малките бизнаси да имат подходяща стратегия за своите рекламни кампании и да се научат да управляват ефективно тези кампании.

Optimized е сертифициран партньор за Google Ads реклама, напълно квалифициран и одобрен от Google. Ние ще ви помогнем да стартирате и управлявате профила си печеливши. Google Ads реклама е един от най-добрите начини за стартиране / промотиране на нов уебсайт или за генериране на трафик към по-стар уебсайт, който се е опитвал да бъде конкурентен и на първи позиции в търсачките.

Агенция за Реклама на Клик в Google

Днес 65 процента от малките и средни бизнеси (SMBs) инвестират в реклама плащане за клик (PPC).

Мнозина насочват разходите си за Google Ads реклама (известна преди като Google AdWords). Докато Google Ads предлага впечатляваща възвръщаемост на инвестицията (ROI) от 8 лева за всеки 1 инвестиран лев, много бизнеси се чудят каква е цената на Google Ads и колко трябва да инвестират за Google Ads.

Средната цена на клик (CPC) за Google Ads реклама е от 1 до 2 лева за Google Search (търсене) и по-малко от 1 лев за Google Display (дисплей). По принцип малките до средни компании инвестират от 1000 лева до 5000 лева месечно за Google Ads, което не включва допълнителни разходи, като софтуер.

Професионално управление на PPC

PPC – реклама на клик на Google работи на принципа за наддаването, вие избирате ключови думи, след което се конкурирате с други рекламодатели, за да поставите рекламата си в резултатите от търсенето за тези ключови думи. Ако сумата оферирана от вас за дадена ключова дума е сред най-високите, ще спечелите първите позиции над резултатите от органик търсенето  (резултат от SEO оптимизацията) и при всеки клик, ще заплащате сумата от вашата оферта.

Google Ads PPC Bulgaria

Като част от управлението на вашите PPC кампании, PPC агенцията определя месечна сума за управление. Този процент варира от 350 до 5000 лева на месец и не включва месечните Ви разходи за онлайн реклама.

В някои случаи сумата за управление от агенцията може да бъде процент от разходите Ви за реклама.

Средната например е 10 процента от разходите за реклама компанията. Така че, ако имате разход за реклама 5000 и агенцията изисква 10 процента от месечните ви рекламни разходи като плащане, вие ще плащате на агенцията си 500 лева на месец, в допълнение към разходите за 5000 за реклами.

Онлайн Реклама

Pay-per-click или PPC е модел за онлайн реклама, който ви позволява да рекламирате в търсачките за конкретни ключови думи. Докато SEO се фокусира върху печеленето в класирането чрез съдържание и оптимизация, PPC ви позволява да плащате за разположение за целевите си ключови думи.

Ако уеб сайта ви е нов, Google Ads е най-доброто място за стартиране, защото ви позволява да поставяте реклами в резултатите от търсенето с Google.

PPC – реклама на клик на Google работи на принципа за наддаването, вие избирате ключови думи, след което се конкурирате с други рекламодатели, за да поставите рекламата си в резултатите от търсенето за тези ключови думи. Ако сумата оферирана от вас за дадена ключова дума е сред най-високите, ще спечелите първите позиции над резултатите от органик търсенето  (резултат от SEO оптимизацията) и при всеки клик, ще заплащате сумата от вашата оферта.

реклама на клик на Google

Едно от най-големите предимства на PPC е, че (както подсказва името), вие плащате само когато потребителите кликнат върху вашата реклама. Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че ще изразходвате бюджета си за хора, които не се интересуват от вашия бизнес.  (Но само, ако PPC се планира стратегически от специалисти с богат опит).

Тази функция прави PPC една от най-мощните стратегии за интернет реклама за компаниите днес.

PPC в комбинация със SEO

PPC – Платена реклама в гугъл работи най-добре заедно със SEO оптимизация, тъй като комбинирането на двете дава на вашия бизнес множество възможности да се появява в резултатите от търсенето. Когато се търси по ключови думи, свързани с вашите продукти или услуги, то вашата компания ще излиза в резултатите от търсенето.

онлайн реклама

Ако все още не сте класирали в органичните резултати, PPC е чудесен начин да стигнете до тях – или ако вече се класирате органично, имате шанс да се покажете на две различни места на страницата с резултати.

И ако се чудите дали PPC рекламите са ефективен начин за генериране на трафик и реализация, отговорът е „да“. От всички резултати на страницата, първите три платени места получават 46 процента от кликванията. Това показва, че почти половината от търсещите ще кликнат върху реклами с PPC.

Като цяло, PPC е ефективен онлайн рекламен канал, който може да работи в рамките на всеки бюджет и да увеличи вашата видимост онлайн. И ако си партнирате с опитен мениджър на PPC кампании,  това със сигурно би помогнало много за разрастване на бизнеса ви и увеличаване на приходите.

Google Ads реклама

Рекламата с Google Pay Per Click (PPC), използваща Google Ads, е може би най-популярната форма на реклама сред малкия и среден бизнес. Това отчасти се дължи на репутацията на Google и отчасти защото позволява на собственика на малкия бизнес и среден бизнес да контролира разходите.

Ключът към успешната реклама е да намерите метод за предаване на вашата информация на възможно най-много хора, като същевременно сведете разходите си за реклама до минимум. Рекламата с плащане на клик (PPC) може да бъде един от най-лесните начини да генерирате трафик към вашия уебс айт и да спечелите някои прилични печалби от маркетинговата си кампания в търсачката. Google Ads е най-популярната форма на реклама на заплащане на кликване за малкия бизнес, отчасти поради популярността на Google, а отчасти и защото ви позволява да контролирате разходите си, като определяте дневни максимуми за всяка реклама.

Предимства на рекламата в Google Ads

Достигнете до клиентите точно в подходящия момент

Фокусирайки се върху рекламите в мрежата за търсене, можете да достигнете до клиентите си в точния момент, когато те търсят това, което можете да им предложите.

Вместо традиционния маркетинг или реклама, при което предлагате продукт, услуга или марка на нежелателна или не подходящата аудитория, то с Google Ads показвате рекламата си на хора, които искат това, което имате да предложите.

Намерението е много различно. Всеки, който търси в Google, използвайки избрани от вас термини, вероятно търси информация, сделки, продукти или услуги в точния момент, когато вашата реклама се покаже. Това означава, че е по-вероятно да дойдат на вашия сайт, да за закупят стока или услуга.

Бързо получавайте резултати

Оптимизирането на вашия сайт за търсачките може да отнеме известно време, за да се проявят резултатите. Въпреки че SEO е от решаващо значение за успеха на всеки бизнес онлайн, Google Ads ще ви осигури по-бързи резултати.

Веднага след като рекламите ви станат активни, вашият бизнес ще бъде позициониран на първите места в резултатите от търсенето, ако наддавате достатъчно за определените ключови думи.

При SEO няма гаранция, че ще се класирате бързо на първа страница за определени ключови думи, особено ако те са доста конкурентни и дори тогава може да отнеме известно време, ако сте направили SEO оптимизацията правилно. Но отново, всичко това зависи от ключовите думи. С PPC, ако имате бюджет за определен срок, можете да бъдете на върха.

А за много малки фирми е невъзможно да бъдат те да бъдат над големите имена в бранша при определени условия. С Google Ads това е равнопоставено поле, което ви позволява да получите позиция номер 1.  С Google Ads можете да се право на върха, дори ако не можете да преборите конкурентите си с SEO оптимизация.

Подходяща за всеки бюджет

Независимо дали искате да инвестирате стотици, хиляди или дори десетки хиляди, можете да харчите толкова, колкото искате.

Можете да ограничите разходите си за цялостния си акаунт и отделни кампании, за да гарантирате, че не надхвърляте бюджета си.

И тъй като всичко е измеримо, можете да оптимизирате кампаниите си, така че да генерират добра възвръщаемост на инвестициите. А това означава, че можете да похарчите повече в бъдеще, където получавате най-добрата възвръщаемост на инвестициите.

Google Ads реклама

Правилната цел към точните хора

С рекламите в мрежата за търсене вие просто се насочвате към това, което най-вероятно вашата аудитория ще търси. Вместо да избирате невероятно неясни или широки ключови думи, ще можете да видите точните думи на фрази, които хората използват търсейки вашият продукт или услуга.

Можете също така да показвате рекламите си в определени часове, на определени места, за определени устройства и много други.

Измеримо и оптимизирано

Всичко, което правите с рекламата чрез PPC, е измеримо, което означава, че можете лесно да наблюдавате и оптимизирате кампаниите си.

С Google Ads реклама можете лесно да видите своите реализации, разходи, кликвания, посещения и много, много повече.

Лесно е да видите кои кампании работят добре и къде да разпределите бюджета си. Истинското умение се появява, когато става въпрос за оптимизиране на кампаниите, за да се гарантира най-високо ниво на изпълнение.

Победете конкуренцията

Google Ads ви позволяват да се състезавате директно с конкурентите си – ако те рекламират при същите условия и на едни и същи места.

Ако те наистина рекламират, наблюдавайки можете да научите от конкурентите си и да забележите пропуски в техния маркетинг.

С анализа на конкурентите и с конкретни инструменти можете да намерите ключови думи, които генерират бизнес, и да ги използвате за собствена печалба.

Също можете да по-ясно да определите и подобрите вашата стратегия, с която да се издигнете над конкурентите си.

Ако постигнете по-висока честота на кликване от конкурентите си, тогава можете да подобрите своя качествен рейтинг и да платите по-малко за кликванията си – което помага да подобрите възвръщаемостта на инвестициите на кампаниите си.

Популярността на марката (брандинг)

Целете се в термини, свързани с вашата индустрия, продукти или услуги, за да докажете името на бранда (марката) си там.

Ако решите да не се насочвате към конкретни термини, насочването към широки термини може да гарантира, че името на вашата марка ще бъде пред всеки, който търси термини, свързани с вашата индустрия. Това ще ви помогне да утвърдите марката си.

марка бранд

Ремаркетинг

Само след като определен посетител вече е бил на вашия сайт, можете да насочите рекламите си само към тези хора – ремаркетинг.

Защо бихте направили това? Е, те са били на вашия сайт и очевидно донякъде се интересуват от това, което имате да предложите. Но може би не са преобразували в клиенти и не са направили покупка. Защо трябва да свършва до тук? С рекламите за ремаркетинг, можете да продължите да им напомняте да се завърнат на вашият сайт.

Защо моята Ads кампания не ми носи печалба?

Може би си задавате този въпрос, ако сте започнали сами Google Ads кампанията си, но без да сте постигнали желаните резултати. Както всички технологии, така и онлайн реклама на клик на Google има някои присъщи предизвикателства.

Необходимо е разбиране и правилно проучване на ключовите думи, изграждане на добър качествен рейтинг, създаване на реклами с висока честота на кликване (CTR) и подходящ трафик, познаване и ефективно насочване на вашите реклами по географски признак.

За да бъде рекламата ви печеливша,  трябва да извършите анализ на възвръщаемостта на инвестициите (ROI) за кампаниите, рекламните групи, рекламите и ключовите думи. Може да имате печеливша кампания, но може да загубите доста пари за определени ключови думи или реклами. Трябва непрекъснато да повтаряте и опреснявате кампанията си с по-нови, по-добри реклами въз основа на знанията, които сте събрали от предишните си усилия.

Това е една от причините, поради която е толкова важно да има професионален Google Ads експерт, който да ви помогне да управлявате кампанията си. Той разполага с достатъчно опит, за да установи какво работи и има ли проблеми. Google Ads специалиста разполага с добри инстинкти за това какво може да  окаже влияние или да провали вашите кампании. Доверете ни се като Google Ads експерти в България, за да бъдат успешни вашите кампаниите.

Our Google Ads PPC Bulgaria Guarantee

Your PPC account performance improves by month three, or we refund your third month’s fee,

Our experience shows that we can improve the economic performance of almost any Google Ads account, or other pay per click account over time.  So now we guarantee it by betting our fees on our own performance.

 • Your advertisements will be Improved with a better Click Through Rate (CTR)
 • Your landing page will be improved to get you more leads and or sales
 • Your conversion tracking will be improved

We will remove your non-performing ads, and scale up the ads that are working to bring you the highest converting, and most highly targeted traffic.

Guarantee Stipulations

 • If we fail to deliver on the above, then the client can cancel our service at the end of month three. You the client, can cancel at the close of any month, but if you want to get a refund, you’ll have to wait until month three.  If a client chooses to retain us past month three, then the client  will waive any right to a refund.
 • To qualify for the guarantee, the client dvertiser must transfer an existing pay per click account our management, in order to provide a basis for evaluating the relative performance.
 • We reserve the right to Opt out of the Performance Guarantee by notifying the client in our initial proposal, if any unique adverse circumstances might apply.

What is Google Ads? How Google AdWords Works in 5 Minutes

Optimized Marketing

Optimized Web Bulgaria са Персонализирана Агенция с Пълен Набор от Услуги за Дигитален Маркетинг.

 Бизнес Център “Витоша, бул. „Черни връх“ 47, Офис 11, 1407 Промишлена зона Хладилника, София +359 87 797 3418