Продължете към съдържанието
 

Програматик реклама

Един от най-ефективните, достъпни, адаптивни и базирани на данни начини за закупуване на спонсорирана медийна реклама е програматик рекламата.

Програматик рекламата е автоматизирана покупка и продажба на онлайн рекламно пространство, като същевременно се фокусира върху демографските данни и аудиторията.

С използването на дисплейни реклами и наддаване в реално време, специалистите ни по интернет маркетинг помагат на нашите клиенти да направят ефективни покупки на цифрови медии за техния бизнес. Разполагаме с PPC и платени медийни специалисти, които имат дългогодишен опит в провеждането на платени рекламни кампании за различни ниши.

Ние проектираме персонализирани кампании, които привличат нови аудитории и увеличават приходите, като съчетаваме данни, технологии и опит.

Защо да използваме Programmatic Advertising (Програматик Реклама) в България?

Главните основания за използване на програматик реклама в България са изброени по-долу:

Автоматизиран маркетинг

Брандовете и агенциите могат бързо да закупят рекламно пространство в уебсайтове и приложения, благодарение на програматик рекламите.

Повишена възвръщаемост на инвестициите

С намален бюджет програматик рекламите дават възможност за създаване на персонализирани рекламни кампании. По-малко пропилени кликвания и импресии са резултат от стабилно и фокусирано насочване.

Разширен обхват

Програматик рекламите ви позволяват лесно да купувате дигитално рекламно пространство, което ви осигурява достъп до огромен брой рекламни места в различни уебсайтове и бързо достигане до вашата целева аудитория.

Отлична способност за проследяване

Разширените опции за проследяване в рекламирането – тип програматик ви позволяват да видите количеството реализации, както и вида и стойността на всяка реализация. Чрез тях можете точно да определите кампаниите, платформите, инструментите, ключовите думи, рекламното копие, целевите страници и т.н., които допринасят за най-добрите проценти на реализация.

По-голяма прозрачност

В сравнение с традиционната реклама, програматик рекламата предлага на търговците и рекламодателите по-голяма прозрачност, тъй като информира за уебсайта и часа, в които е публикувана рекламата.

Управление в реално време

Всяка рекламна импресия в programmatic рекламата се следи и отчита в реално време. В резултат на това не е необходимо да чакате окончателния отчет на кампанията, за да оцените ефективността. Офертите и целите могат да се променят при необходимост.

Измерване на производителността

Ние използваме подходящи търсения, за да намерим и насочим потенциални клиенти за вашата компания. За измерване на показателите за ефективност, използвайки специфичен за контекста подход, използваме данни от няколко рекламни платформи и различни инструменти, включително климат, геолокация, потребителски намерения и потребителски интереси.

Какво е Programmatic Targeting?

За да подобрите точността и резултатите, можете да насочвате рекламите си по различни начини, използвайки програматик реклами в България:

Контекстуално насочване

Предисторията на даден уебсайт, като фокусът му върху модата или финансовите услуги, ще определи какви реклами да се показват.

Фокусиране на ключови думи

За да осигурите най-доброто съвпадение за вашата реклама, вашият списък с ключови думи се сравнява с ключовите думи, използвани в статията.

Насочване към аудитория

Вместо контекста на уебсайт, рекламите могат алтернативно да се показват въз основа на потребителските бисквитки.

Географско насочване

Използваме географско насочване, за да ви свържем с клиенти, които са в локацията подходяща за вашата стока или услуга. Географското насочване може да се използва за предоставяне на специфични за език реклами на аудитории в определена нация за световни компании или онлайн услуги.

Пренасочване

Средно 2% от посетителите на вашия уебсайт осъществяват реализация при първото си посещение. Ретаргетирането има за цел да спечели обратно останалите 98% от клиентите.

Бисквитките се съхраняват на компютъра на потенциалния клиент всеки път, когато посети вашия уебсайт. След това тази информация може да се използва за насочване на реклами към този човек, увеличавайки вероятността той отново да прави бизнес с вас.

Ретаргетирането е много ефективна стратегия за повторно ангажиране на клиентите с вашият бранд, защото те вече ви познават и ви вярват.

Каква е цената на програматик рекламата?

CPM, или цена на 1000 рекламни импресии, е термин, използван в онлайн рекламата, за да опише как често се извършва програматик транзакция.

В зависимост от качеството на списъка и степента на насочване, CPM могат да варират значително.

Цената ще се повиши пряко пропорционално на качеството на инвентара или степента на специфичност на насочването, която желаете.

Индустрията, устройството, форматът и местоположението на страницата влияят върху цената.

Програмните CPM обикновено са между 0,50 и 2 евро на CPM.

Optimized Marketing

Optimized Web Bulgaria са Персонализирана Агенция с Пълен Набор от Услуги за Дигитален Маркетинг.

 Бизнес Център “Витоша, бул. „Черни връх“ 47, Офис 11, 1407 Промишлена зона Хладилника, София +359 87 797 3418