Продължете към съдържанието
 

Имате ли Стратегия за Вашият Дигитален Маркетинг?

Стратегия за Дигитален Маркетинг е план за вашия бизнес, който ще ви помогне да постигнете конкретни цифрови цели, чрез внимателно подбрани онлайн маркетингови канали като платени, спечелени и притежавани медии.

Дигиталните технологии и медиите включват:

  • Бизнес уеб сайтове
  • Мобилни приложения
  • Страници на бизнеса в социалните медии
  • Търсачки
  • Реклама
  • Имейл и автоматизация
  • Софтуер за проследяване и анализ

Дигиталните техники, трябва да бъдат интегрирани с традиционните медии като печат, телевизия и директна поща, като част от многоканалните маркетингови комуникации.

Стратегия за Дигитален Маркетинг

Имате ли Стратегия за Дигитален Маркетинг?

Без стратегия за дигитален маркетинг в България няма да имате ясна стратегическа цел за това, което се опитвате да постигнете онлайн, по отношение на привличането на нови клиенти или изграждането на по-дълбоки взаимоотношения със съществуващите ви клиенти.

Потребителското търсене на вашите онлайн услуги може да бъде подценено и няма да можете да разберете вашия онлайн пазар. Взаимодействията ще бъдат различни от традиционните канали с различни типове клиентски профил и поведение, конкуренти, предложения и опции за маркетингови комуникации.

Ще има голяма разлика във вашата дигитална маркетингова стратегия в зависимост от това дали вашите предложения са B2C (Бизнес към Клиент) или B2B (Бизнес към Бизнес).

Ресурси за Дигитален Маркетинг

Ако не отделяте достатъчно ресурси за дигитален маркетинг, тогава съществуващите и новите конкуренти ще спечелят пазарния дял.

Дигиталният Маркетинг е най-измеримият носител, използван някога, но Google Analytics и подобни инструменти само ще ви кажат общи обеми посещения, а не желанията на посетителите, и какво мислят те. Трябва да използвате други форми на инструменти за обратна връзка с потребителите на уеб сайтове, за да идентифицирате слабите си места и след това да ги адресирате.

Всяка компания с уеб сайт ще разполага с анализи, но много организации не гарантират, че екипите им правят или имат време да ги прегледат и да действат по тях.

Дори да разполагате с достатъчно ресурси, времето и усилията им могат да бъдат загубени. Това важи особено за по-големите компании, където виждате различни части от маркетинговата организация да купуват различни инструменти или да използват различни агенции за изпълнение на подобни онлайн маркетингови задачи.

След като една стратегия ви позволи да получите основни права, тогава можете да напредвате към непрекъснато подобряване на ключовите аспекти, като маркетинг в мрежата за търсене, потребителски опит в сайта, имейл и маркетинг в социалните медии.

Трябва да разработите конкурентна маркетингова стратегия за съдържание, тъй като съдържанието е това, което ангажира вашата аудитория чрез различни канали като търсене, социални мрежи, маркетинг по имейл и във вашия блог.

Преглед на Стратегията за Дигитален Маркетинг

Ако сте компания от среден до голям размер, тогава може да имате различни екипи, работещи по различни дигитални услуги за продуктите, които продавате. Може да има припокриване между кампаниите или използването на техники, които вече не работят, но се използват, тъй като винаги са били там.

Вашият Преглед на Стратегията за Дигитален Маркетинг, трябва да обхваща всички различни услуги, които вашата компания предлага, и всички изпълнени практики за дигитален маркетинг.

Optimized Marketing

Optimized Web Bulgaria са Персонализирана Агенция с Пълен Набор от Услуги за Дигитален Маркетинг.

 Бизнес Център “Витоша, бул. „Черни връх“ 47, Офис 11, 1407 Промишлена зона Хладилника, София +359 87 797 3418