Продължете към съдържанието
 

Откроявайте се с По-Добър Уебсайт От Вашите Конкуренти

Уеб сайт дизайн

Дори и най-елементарните принципи за уеб сайт дизайн в България могат да имат мащабни ефекти върху вашия успех на пазара.

Бизнесите вече не могат вече да разчитат на това, че един уеб дизайнер използва основен html за създаване на конвертиращ уебсайт. С развитието на мрежата начинът, по който компаниите дават приоритет на качествения дизайн на своите уебсайтове, се промени драстично.

Може да рисуваме като художници, но и проектираме като архитекти; колкото целенасочено, толкова и креативно. Шаблоните и дизайна не подхождат на всички, така че става въпрос за изработване на открояваща се естетика по начин, който се вписва изключително във вашият бранд. Можете да похарчите десетки хиляди за рекламни кампании, които привличат трафик към вашия сайт, но трябва еднакво да сте инвестирали и в това, което вашите крайни потребители виждат, когато са на вашият уеб сайт, ако наистина искате да видите резултати.

Това е, за което се грижим, прилагайки изследвани и проектирани стратегии за дизайн, които държат перспективите настроени на това, което трябва да кажете, за по-дълго. Концентрирането върху потребителския опит води до по-високо класиране при търсене в Google и води до браузъри, които се превръщат в отдадени последователи.

Website Design Bulgaria

Креативен уеб дизайн

Уеб дизайнът върви ръка за ръка с маркетинга. Много опитни търговци често обсъждат колко е важен, колко струва и къде е най-добрият, но малко хора отделят време да обяснят какво точно включва уеб дизайнът.

Тук описваме какво правят уеб дизайнерите в България по проект за уеб дизайн.

Ние мислим за уеб дизайна като визуални аспекти на уебсайта, а уеб разработката като бекенд, по-техническа работа.

Уеб Дизайнерът може да не е едно лице, а група уеб дизайнери с умения като:

 • Програмиране на
 • HTML, CSS и JavaScript
 • Графичен дизайн
 • Видеографи и редактори
 • Копирайтъри
 • Преводачи
 • Анализатори на бази данни

Уеб Дизайнер България

Нашият уеб дизайн е не само креативен, но значително ще подобри присъствието на вашия бизнес в интернет пространството. Ние ви предлагаме цялостно решение за успеха на вашия бизнес в онлайн пространството с изработване на сайт, който ще привлича посетители и ще ги конвертира в клиенти.

От 2009 г. насам Optimized проектира и изгради над 600 уебсайта за различни бизнеси от електронна търговия, бизнес към клиент (b2c), бизнес към бизнес (b2b), с нестопанска цел до социални мрежи.

Optimized създава уеб сайтове, с които да надвиши очакванията на аудиторията. Ние изработваме сайтове и ги изпълняваме, като се фокусираме върху стратегическото планиране, завладяващ визуален дизайн и безупречно потребителско изживяване, за да постигнем превъзходни резултати.

Уеб сайтове за Управление на Съдържанието

В наши дни повечето уебсайтове са проектирани с помощта на системи за управление на съдържанието (CMS) като WordPress или платформи за електронна търговия като Shopify.

Тези уебсайтове са изградени с помощта на HTML, CSS и JavaScript, но често не е необходима техническа работа на уеб дизайнера, тъй като платформата на уебсайта има функционалност, за да отговори на изискванията за дизайн на уебсайта. При тези видове уеб дизайн работата на уеб дизайнера е да използва функционалността, предоставена от шаблона (темата) и приставките, за да изгради необходимата структура и функционалност.

Пример за приставка за уеб сайт дизайн на WordPress е Elementor, който има изключително лесен за използване редактор за плъзгане и пускане за изграждане на дизайна.

Също уеб дизайнерът ще трябва отдели много време на визуалните елементи, които могат да бъдат създадени с помощта на Illustrator или Photoshop.

Тези уебсайтове могат да имат функционалност като формуляри, директории или колички за пазаруване като WooCommerce, но има налични приставки, които са достатъчно сложни, за да подкрепят изискванията.

В някои случаи е необходимо да се измени шаблонът или приставката, но уеб дизайнерите в България се страхуват да не направят това, тъй като промененият плъгин може да не работи с бъдещи актуализации на темата и плъгините, причиняващи визуални проблеми и прекъсване на уебсайта.

Възможно е също така да създадете своя собствена тема и плъгини за WordPress, но да сте наясно с потенциалните, бъдещи проблеми с поддръжката, ако спрете да работите с разработчика, създал темата или приставката.

Optimized има уменията да изменя и създава теми и приставки, но ще предупреди и обясни на клиента за потенциалните последици от това решение.

Индивидуално изработен уебсайт дизайн

В някои случаи системите за управление на съдържанието или платформите за електронна търговия не осигуряват необходимата функционалност или мащаби и уеб сайта, трябва да бъде създаден по поръчка от уеб дизайнера.

Тук акцентът ще бъде върху жизнения цикъл на разработката на уеб сайтове от спецификацията на изискванията до доставката, както повечето мащабни проекти за ИТ разработка и ще отнеме много месеци, ако не и години, за да се изработят.

HTML, CSS, и JavaScript

Тези три езика за уеб дизайн са гръбнакът на повечето уебсайтове и са трите най-големи инструмента в набора от умения на уеб дизайнера.

 • HTML (Hyper Text Markup Language) е набор от маркери за маркиране, които са отговорни за структурирането на всички различни елементи на уеб страница. Той обозначава горен колонтитул, долни колонтитули, абзаци, връзки, изображения и т.н. HTML е това, което роботите на търсачките „четат“, когато индексират вашия уебсайт. Правилният HTML е от решаващо значение за професионален, работещ уебсайт.
 • CSS (Cascading Style Sheets) са добавки към HTML. CSS е отговорен за стила на HTML елементи, тъй като CSS контролира как елементите на уебсайта изглеждат за крайните потребители. CSS може да бъде доста опростен за малки, статични уебсайтове, но може да нарасне до хиляди редове код за по-големи и по-сложни уеб сайтове.
 • JavaScript е друг допълнителен език към HTML и CSS. JavaScript също пресича границата между уеб разработчик и уеб дизайнер. JavaScript позволява подобрена манипулация на елементите на уебсайта. HTML и CSS служат за структуриране и оформяне на уеб страници, но за JavaScript се изисква всичко отвъд това, тъй като JavaScript дава на уеб дизайнерите в България усъвършенстван контрол върху елементите на уеб сайта.
Уеб сайт дизайн

Графични елементи

Цялостният облик на уебсайта разчита на изображения, видео инфографика, както и на HTML, CSS и JavaScript. Уеб дизайнерът може да няма всички възможности за графичен дизайн и може да бъде допълнен от уеб дизайнери, които са специалисти в тези програми.

Респонсив Уеб Дизайн

Начинът, по който го виждаме – по-малко за това уеб дизайнът да реагира на мобилни устройства и повече за това крайните потребители реагират на вашия бранд, където и както и да решат да го правят дигитално. Това, което предлагаме, е дигитално партньорство с пълен кръг; насоки, сътрудничество и изпълнение от започването до завършването. Тъй като осъзнаваме, че уеб дизайнът е много повече от цвят, дизайн и функции. Става въпрос за споделяне на история, която си заслужава да бъде чута, разпространяване на уникална визия и популяризиране на по-добрия избор пред правилните хора.

Какво е Респонсив уеб дизайн?

Респонсив (Адаптивният) уеб дизайн е уеб дизайн, който позволява на уеб сайтовете и страниците да се показват отново на всички устройства и размери на екрана, като автоматично се адаптира към екрана, независимо дали става дума за настолен компютър, лаптоп, таблет или смартфон.

Защо Респонсив / Адаптивния уеб дизайн има значение?

 

Респонсив дизайна освобождава уеб дизайнерите от създаването на уеб сайтове за различни видове устройства.

Основното предимство на респонсив уеб дизайн е, че се изисква само една версия на уеб сайта.  

 • Няма нужда от пренасочвания към мобилни страници
 • По-евтино е, тъй като се изисква само един уебсайт
 • По-лесно се поддържа, тъй като не е необходимо да правите промени повече от веднъж

WordPress уеб дизайн

WordPress е платформа удобна за потребителя и същевременно доста мощна и гъвкава.

Необходимост за вашия бизнес е изработка на уеб сайт, който е с персонализиран дизайн на WordPress. Вече не е достатъчно просто да присъствате в онлайн пространството. Трябва да се откроите и да създадете свой собствен професионален имидж. Не е достатъчно сайтът ви на WordPress само да изглежда добре, той трябва да изглежда професионално.

Optimized предлага персонализирани дизайнерски решения за изработване на сайт с WordPress, които съчетават естетиката на бранда ви с високо ниво на функционалност и удоволствие  на потребителя от ползването му.

Optimized създава многофункционални, лесни за навигация уебсайтове на WordPress, които ви дават пълен контрол за управление на съдържанието, което можете лесно да актуализирате с развитието на бизнеса ви. Нека се отговорим на вашите нужди за развитие на бизнеса с уебсайт дизайн на WordPress.

 • Работим заедно с вас, за да създадем уебсайт, който дава на клиентите ви ясна визия за вашия бранд и бизнес.
 • Вашият блог ще бъде хостван директно на вашия уебсайт, което прави цялото ви съдържание лесно достъпно за посетителите на сайта ви.
 • Насочете трафика към вашият сайт, като включите специфични теми и идеи в съдържанието на страниците си, за да привлечете нови клиенти.

Предимства на уебсайтовете разработени WordPress

 1. Лесен за използване. WordPress се счита за една от най-лесните за използване платформи за изработка на сайт, което улеснява ежедневната актуализация и работа по него.
 2. Персонализиране. Ние работим заедно с вашия екип, за да създадем имиджа, който подчертава вашия бизнес, така че вашите клиенти ще бъдат привлечени към вашата компания.
 3. Съвместим с SEO / Кодирането, използвано при WordPress, е опростено и лесно се индексира от търсачките, което означава, че добавянето на ново съдържание и класиране от търсачките е бързо и по-лесно от всякога.
 4. Експозиция на бранда / марката. WordPress улеснява създаването и споделянето на съдържание, като ви предоставя платформа за дискусия с вашите клиенти чрез блоговете ви и коментарите към тях.

Предимства на уебсайтовете разработени на WordPress

изработка на сайт
 • Лесен за използване. WordPress се счита за една от най-лесните за използване платформи за изработка на сайт, което улеснява ежедневната актуализация и работа по него.
 • Персонализиране. Ние работим заедно с вашия екип, за да създадем имиджа, който подчертава вашия бизнес, така че вашите клиенти ще бъдат привлечени към вашата компания.
 • Съвместим с SEO / Кодирането, използвано при WordPress, е опростено и лесно се индексира от търсачките, което означава, че добавянето на ново съдържание и класиране от търсачките е бързо и по-лесно от всякога.
 • Експозиция на бранда / марката. WordPress улеснява създаването и споделянето на съдържание, като ви предоставя платформа за дискусия с вашите клиенти чрез блоговете ви и коментарите към тях.

Уеб сайт редизайн

На пръв поглед уебсайтът ви може да работи и да функционира според вашите очаквания. Но знаете ли, че с редизайн можете да подобрите важни аспекти за вашия уебсайт? Увеличете цялостната функционалност, допълнително подобрете изживяването на потребителите ви, постигнете вашите маркетингови цели и подобрете имиджа на марката / бранда си и всичко това само с един редизайн.

Вашият уеб сайт нуждае ли се от редизайн?

 • Проблеми с функционалността. Трябва ли да добавите нова функционалност на уебсайта или функционалността на вашия уебсайт вече не работи както трябва?
 • Остарял дизайн. Ако уебсайтът ви е съществувал от известно време, някои от неговите дизайнерски елементи може да изглеждат остарели, това може да създаде впечатление на посетителите, че уебсайтът не е актуализиран и активен от доста време.
 • Подобрения в навигацията и организацията. Навигацията и структурата на уебсайта ви могат да попречат на посетителите да имат достъп до необходимата им информация.
 • Остаряло съдържание. Остарялото съдържание, особено по отношение на продуктите и услугите, може да се окаже доста вредно за вашите читателите на вашия уеб сайт и за бъдещите ви клиенти.
 • Ребрандинг / смяна на марката. Усилията за ребрандинг на дадена компания, могат да започнат, но няма да бъдат завършени само редизайна на уебсайта, може да се наложи и нова изработка на уеб сайт .
уеб сайт редизайн

Системи за управление на съдържанието на уеб сайтове

Системите за управление на съдържанието (CMS) са необходимост, не само за сайтовете за електронна търговия.

изработка на уеб сайт

CMS рационализира управлението на уебсайта чрез поддръжка на потребители и различни нива на разрешения. В зависимост от нивото на разрешенията, потребителите могат да редактират или променят съдържанието, данните и приложенията на уебсайта.

WordPress е най-удобната за използване CMS, захранваща над 30 процента от уебсайтовете по целия свят.

Превключването на CMS е решение върху което трябва да се помисли. Има само няколко случая, в които не трябва да преминавате на CMS:

 • Когато намерите по-евтин вариант със същите възможности
 • Когато текущата ви CMS е бавна и предразполага към ефективността на уебсайта ви
 • Когато текущата ви CMS не поддържа новия дизайн на уебсайта ви
 • Когато CMS има твърде много ограничения и единственият начин той да отговори на вашите нужди е чрез широко развитие
 • Когато искате да прехвърлите към CMS платформа, която поддържа самостоятелен хостинг

Уеб дизайн за Електронна търговия

Вашият уебсайт е повече от онлайн брошура. Той е предназначен да работи за вас с широка функционалност, която е необходима за вашия бизнес.

Уеб сайтове създадени от Optimized предоставят на потребителя ясни цели и път към действие (продажби). Полезната информация е лесна за четене и завладяваща, докато силните призиви за действие (call to action) насочват клиентите ви към следващата стъпка от пътуването – покупката. С чистата и интуитивна интерактивност на потребителите, съвместимостта с мобилни устройства и бързата скорост на зареждане на страницата, ще установите завишаване на продажбите, по-висока средна стойност на поръчките и подобрена възвръщаемост на инвестицията (ROI) за вашият онлайн магазин за стоки и услуги.

Уеб дизайн SEO

SEO е съставната част от тъканта на един ефективен уебсайт, а не аксесоар. Първата стъпка е създаване на сайт, следвана от „правилното внедряване на SEO оптимизацията“, което ще доведе до повече клиенти, повишаване на продажбите и успех.

Поради тази причина всеки уебсайт, който проектираме, е изграден с SEO оптимизация. Нашите SEO специалисти остават ангажирани през целия проект, за да създадем точните страници на правилните места. Карта на сайта, рамки, копията и дори дизайнерски елементи се преглеждат внимателно, за да се гарантира, че са откриваеми, подходящи и следват най-добрите практики за SEO.

създаване на сайт

Копирайт текстове за уеб сайтове

Всеки може да пише текстове, но не всеки може да ги пише за интернет пространството.

Нашите копирайтъри знаят как да пишат кратко и въздействащо, за да уловят непрекъснато свиващите се ниши на пазара. Те знаят как да накарат една история да се разгърне и текста да тече гладко. Те могат да мислят и да се поставят на мястото на посетителя, който е за първи път на сайта и да направят страницата привлекателна за хората и за търсачките. Те се гмуркат дълбоко в функциите на предлаганите услуги или продукти, за да намерят точното съобщение, което да предадат на посетителя.

Поддръжка на уеб сайтове

Optimized предлага планове за поддръжка на уеб сайта ви. Ние поддържаме софтуера и текста актуализирани и технически изрядни.

Добре поддържаният уебсайт ще:

 • Работи гладко и ефективно
 • Ще се класира добре в Google SERPs
 • Ще привлича посетители
 • Ще бъде актуален

Актуализиране на уеб сайтове

създаване на уеб сайт

Услугите ни за актуализиране на уеб сайт включват:

 • Подобрения в цялостното функциониране на сайта, навигацията и общото потребителско впечатление.
 • Добавянето на нови продукти и услуги или съществуващи актуализации към тях. По някога е по-удачно да обновите съществуващите ви продукти, отколкото да добавяте нови.
 • Промоционални актуализации и кампании. Това може да включва краткосрочни ценови отстъпки, пакети или промоции за доставка.
 • Обновяване на компонент с интерактивност. Проблеми с производителността, високата степен на отпадане и ниският процент на реализация са само три от проблемите, които могат да възникнат от вашите интерактивни компоненти.
Optimized Marketing

Optimized Web Bulgaria са Персонализирана Агенция с Пълен Набор от Услуги за Дигитален Маркетинг.

 Бизнес Център “Витоша, бул. „Черни връх“ 47, Офис 11, 1407 Промишлена зона Хладилника, София +359 87 797 3418