SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия

  • от
SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия

Битката за ефективността на органичното търсене SEO може да бъде спечелена или изгубена преди стартирането на сайта. SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия – изборът, направен при етапите на проектиране и внедряване, оказва влияние върху способността на бизнеса за електронна търговия да променя критичните елементи за оптимизиране на търсачките, като използва “белезниците”, което обикновено са един от най-големите двигатели на трафика и на приходите.

Платформите за електронна търговия изискват специална поредица от SEO. Той трябва да се възползва от предимствата на мащабируемата архитектура, да изпраща последователни сигнали за алгоритмите на търсачките и да бъде лесен за оптимизиране.

Следните съвети ще спомогнат един сайт за електронна търговия да започне да се развива силно или ще ви помогне да го подготвите за следващия нов дизайн или миграция.

Таксономия, индекс на страниците – SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия

SEO Електронна търговия разчита на силата на каталога за йерархична таксономия на категориите и аспектите. Всеки от тях представлява страница, която трябва да се бори за класиране в органичното търсене. Колективният успех на тези страници определя колко приходи ще донесе сайтът Ви за електронна търговия чрез органично търсене.

Органичният трафик зависи от наличието на подходящи страници за оптимизиране. Уверете се, че вашата таксономия позволява уникална целева страница за всяка критична тема на ключови думи, за която трябва да класирате.

Уверете се, че вашата таксономия представлява уникална целева страница за всяка тема от ключови думи, за която трябва да класирате.

Ако например продавате обувки и таксономията Ви се организира по пол на най-високо ниво, създайте актуална страница за “дамски обувки”, вместо да кликвате на навигацията, за да отворите меню за показване на подтипове женски обувки. Без тази страница не можете да насочвате ценна ключова дума.

Също така се уверете, че всяка категория продукти с ключови думи за генериране на трафик има своя собствена страница, вместо да се присъедини към друга категория. Например, ако имате за къси панталони, така и за панталони, не ги слагайте в една и съща категория “панталони”.

Точно толкова вредно може да бъде многократното използване на подкатегории и аспекти, тъй като създава дублирано съдържание. Ако планирате да поставите една и съща подкатегория под множество подкатегории, бъдете сигурни, че те всички се свързват със същия URL адрес. Например, ако “каски за велосипеди” могат да бъдат намерени в категориите “велосипеди” и “екипировка за безопасност”, уверете се, че и двата се свързват със същата страница.

Същото важи и за представянето на един и същ етикет както като категория, така и като аспект. Това е често срещано поражение с пола, като отделни страници за категория “дамски обувки” и “женски” аспект в категорията “обувки”.

Всяка страница, която трябва да стимулира приходите от органично търсене, се нуждае от собствен URL адрес. Ако имате ключова дум, която е приоритетна за бизнеса ви, тя се нуждае от уникален URL адрес.

Файловете също трябва да генерират страници с възможност за обхождане, до комбинация от три аспекта. Без тази стъпка няма да можете да класирате комбинации от атрибути за продукти като “черни сандали” или “18-инчови велосипедни колела”. Изследванията с ключови думи ще ви кажат колко и какви атрибути са ценни за органичното търсене.

Също така, страниците, които трябва да управляват приходите от органичното търсене, трябва да съдържат текстови елементи с възможност за индексиране – не само изображения. Без текстови полета няма какво да се оптимизира за уместност на целевата страница, която търсачките трябва да класират на страницата. Съдържанието трябва да започне като обикновен HTML текст и след това да бъде постепенно подобрено за съвременните браузъри и устройства.

Други важни съвети SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия:

SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия – Оптимизирайте стандартните тагове за заглавие и мета-описанията на системата, за да подобрите количеството и вида на показваната информация и най-добре да представите марката на сайта си в края на заглавния етикет.

Фокусирайте се върху първия индекс на Google за мобилни устройства. Сайтове с отзивчив опит ще се справят с най-добре с новия индекс на Google, но оптимално внедрените мобилни сайтове все още могат да се класират добре.

Използвайте структурирани данни за продукти, като цена, рейтинги и наличност, за да активирате богатите фрагменти в резултатите от търсенето.

Уверете се, че сайтът не генерира грешки 404. Използвайте истинска грешка 404, ако файлът не може да бъде намерен.

Винаги въвеждайте 301 форуард /пренасочвания, когато променяте структурата на URL адресите, премахвате съдържание и правите други важни промени в даден сайт.

Системи за управление на съдържанието

SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия – Възможността за оптимизиране на съдържанието изисква оптимална система за управление на съдържанието. В противен случай специалистите по SEO трябва да разчитат на екипи за разработчици.

Най-малко CMS трябва да позволи ръчно презаписване на стойностите по подразбиране за основните елементи на SEO: заглавие тагове и мета описания. (Мета ключови думи трябва да бъдат премахнати.) Също така, CMS трябва да позволи редактирането на всяко текстово поле на всяка страница – заглавия, промоции, копие на тялото, описания. Ако това е текст, то трябва лесно да се промени, без намесата на разработчика. Страниците не трябва да наследяват текстови елементи от техните йерархични родители.

Най-малко CMS трябва да позволи ръчно презаписване на стойностите по подразбиране за основните елементи на SEO: заглавие тагове и мета описания.

Системата за управление на съдържанието трябва също така да даде възможност да се променят техническите атрибути на ключово ниво на ниво страница, като URL адреси на ключови думи и канонични маркери, както и 301 пренасочвания при залепване на отделни страници.

Същите изисквания за CMS важат и за системите за управление на информацията за продуктите, където се съхраняват описания и друга информация за продукта.

Достъпът до CMS и PIM понякога се ограничава от вътрешни процеси. Екипът на SEO в големи организации рядко има достъп до тези оптимизации. Все пак, даването на възможност на бизнеса като цяло да направи промените освобождава част от натиска върху персонала за развитие и им позволява да се съсредоточат върху по-технически свързани актуализации.

Проследяване

SEO съвети за нови web сайтове за електронна търговия – И накрая, не забравяйте да приложите проследяване / тракинг. Без него няма да можете да отговорите на въпроси или да направите решения, задвижвани от данни, като например кои области първо да се оптимизират.

Уверете се, че има програма за уеб анализ. Не е задължително да въвеждате маркери за SEO, тъй като трафикът от домейни на търсачките се приема за биологичен по подразбиране, ако не задейства платения маркер за търсене. Обаче критично е, че другите канали имат маркери, така че органичното търсене да не е преувеличено.

Ако сайтът е в нов домейн, нов поддомейн или нов протокол HTTPS, създайте и потвърдете нов сайт в Google Search Console и Bing Инструменти за уеб администратори веднага след стартирането. Това е много важно. Тези инструменти са единственият начин да получите комуникация и критични технически данни и данни за ефективността от тези големи търсачки.