Реклама в Google AdWords – дисплей или търсене

 • от
реклама в Google дисплей

Реклама в Google дисплей (Google Display Network)

Google Adwords има две различни рекламни мрежи: Дисплей и Търсене.  Особеностите на реклама в Google дисплей и Търсене:

Дисплейната мрежа на Google (Google Display) интегрира рекламите Ви във внимателно подбрани уебсайтове, където може да достига до потребителите, докато пазаруват, разглеждат или четат. Той също така позволява визуални и мултимедийни реклами вместо обикновени текстове – и като се има предвид, че около 90 процента от цялата информация, обработвана от мозъка, е визуална, това само по себе си може да бъде доста голяма промяна за бизнеса Ви.

От друга страна мрежата за търсене на Google (Google Search) Ви позволява да поставите реклами в Google търсачката, където можете да достигнете до потребителите, докато търсят конкретни ключови думи и фрази. Те се показват в резултатите от органичното търсене на Google.

Рекламни елементи в дисплейната мрежа на Google (Google Display Network Ad Units)

Рекламни банери (Banner Ads) – Познати още като “статични реклами” или “графични реклами”, този рекламен елемент използва изображения или мултимедия и ви позволява да включвате персонализирани оформления, интерактивни елементи, анимации и др. За съжаление този тип реклама принуждава рекламодателите да правят различни формати на една и съща реклама, което означава, че ще трябва да създадете рекламното изображение / рекламното послание за всеки отделен размер на единица, за който искате да се показват.

Реклами променящи размера си (Responsive Ads) – тези реклами автоматично ще коригират размера си, външния вид и формат, така че да съответстват на всяко налично рекламно пространство. Те също така се генерират автоматично, за да съответстват на “вида и усещането” на хостинг уеб страницата или приложението. Това прави рекламите естествени и те привличат повече кликвания.

Динамични реклами (Dynamic Ads) – Динамичните дисплейни реклами позволяват на уебсайта динамично да показва реклами на потребителите въз основа на продукти, които преди това са преглеждали на уебсайта или въз основа на съдържанието на уеб сайтовете.

Динамични променящи размера си реклами (Dynamic Responsive Ads) – Най-новият тип реклама е комбинация от двата елемента, споменати по-горе. Този тип реклама не само показва реклами на потребители въз основа на продукти, които са гледали по-рано, но също така автоматично коригира размера, вида и рекламния формат, така че да се поберат почти във всяко налично рекламно пространство.

Мрежата на (Google Display Network)

Докато пускате рекламите си в дисплейната мрежа на Google, за най-добри резултати, ще можете да избирате в кои сайтове от дисплейната мрежа на Google да се показват рекламите Ви. За да направите това, можете:

  • Да изберете ръчно вашите домейни
  • Оставете Google да избере подходящите за вас
  • Усъвършенствани опции за насочване към дисплейната мрежа на Google
   • Демографски
   • Теми
   • Интереси