Как да подобря SEO оптимизацията на уеб сайта си

търсачки

SEO оптимизацията е методика в Google и други търсачки, която има определени правила, за да бъде уеб сайта ви забелязан и класиран в търсещите машини.

Търсачки – дайте това което им е нужно за SEO оптимизация и класиране

От какво всъщност имат нужда търсещите машини? Съдържание, което ще направи своите потребители щастливи, това е толкова просто. SEO оптимизация – правилно издържаното съдържание, отговарящо на изискванията.

Уникално и оригинално ли е съдържанието?

Рядко можете да намерите тема, която някой още не е написал статия за нея, но това не означава, че не можете да създавате съдържание, което е уникално и оригинално, дори ако се основава на нещо, което вече е публикувано в мрежата.

Достатъчно дълго ли е съдържанието?

Проучване след проучване потвърждава, че съдържанието е от значение, когато става дума за SEO и социално споделяне. Правилото е 300 думи минимум за всяка страница.

Актуално ли е съдържанието?

С публикуването на актуално съдържание е по-вероятно да спечелите повече органик трафик както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Свежо ли е съдържанието?

Търсещите машини се интересуват от старото съдържание, но основната им грижа е да предоставят на потребителите актуализирано съдържание за дадена тема и това е една от причините, поради които Вашият уеб сайт трябва често да се актуализира с ново съдържание.

Улеснете търсещите машини, за да имат достъп до вашето съдържание

Регистрирайте се в Google Search Console

Регистрирайте уебсайта си и разберете какво Google знае за уебсайта Ви, колко страници имате в своя индекс, колко връзки сочат към уебсайта Ви и ключовите думи, които са задействали уебсайта Ви

Проверете вашия robots.txt

Блокирането на съдържание или ресурси (CSS файлове, JavaScript) от търсачките не е добра практика. Използвайте опцията “Fetch as Google” от Search Console конзолата и проверката с robots.txt, за да се уверите, че цялото съдържание е достъпно от търсачките.

Изпратете вашата sitemap и RSS feed

За да помогнете на търсачките да открият всички страници на уебсайта Ви, които те не не могат да намерят, можете да създадете и изпратите XML карта на сайта. Както Google, така и други машини за търсене използват Sitemap като ръководство при индексирането на даден уеб сайт.

Добавете вътрешни връзки към съдържанието си

Вътрешните връзки имат тенденция да повишат SEO оптимизацията, тъй като обслужват три важни цели:

  • Те “принуждават” роботите за търсачки да посещават повече страници от уебсайта Ви.
  • Може да се използва, за да “прецизирате” търсачките за важни страници на уебсайта Ви.
  • Може да помогне на потребителите да намерят повече информация за темата, от която се интересуват.