SEO Очаквания в сравнение с Реалността

оптимизиране на уеб сайт

SEO е доста ценна и трудна за подценяване – предимства при оптимизиране на уеб сайт.

SEO е услуга, която наистина може да помогне на бизнеса да расте, когато е направена правилно, в същото време потенциални посетители ви намират онлайн.

SEO е процес, който отнема време и поддържа висока класация. SEO не е решение, при което можете просто да инсталирате няколко функции на уебсайта и да изчакате да започне да тече трафикът.

Много е важно да сме много ясни с клиентите си и те да разберат какво да очакват от техния SEO в България. В противен случай задържането на клиента ще се превърне в проблем и може да доведе до разочарования на клиенти, които да напуснат, преди да могат да видят резултатите, които знаем, че ще настъпят с времето. Така че е жизненоважно да се изгради солидна основа на доброто преживяване на клиентите от първото взаимодействие в началото на процеса на продажба, за да се избегне объркване.

Ключови моменти, които щастливите клиенти разбират за SEO

SEO на Уеб сайта (Onsite) се корегира в рамките на първите 30 дни

SEO одитът ще идентифицира цялата техническа SEO работа, която ще трябва да бъде извършена през първия месец. Една от особеностите е, че тази работа не е много видима. Това е тази дейността, която гарантира, че всички страници работят, сайтът е оптимизиран за мобилни устройства и тези страници се зареждат бързо.

Част от тази редакция включва оптимизиране на съдържание и копиране на уеб сайт, което е видимо, но повечето елементи като актуализиране на метаданните не са. Важно е да се уверим, че клиентът разбира, че тези стъпки са направени чрез предоставяне на подробен отчет за предприетите действия.

Подобряване на класификацията на ключовите думи

В началото растежът ще бъде бавен, като най-големите положителни подобрения се случват в класирането в рамките на 3-4 месеца след започване на SEO кампанията. Целта е да стигнете до страница 1 до края на шестия месец от кампанията.

Текуща комуникация при оптимизиране на уеб сайт

Важно е всеки месец да се анализира, за да се оцени как върви кампанията и да се промени подхода, ако е нужно.

Трябва да се предоставят месечни отчети, които да показват увеличеното класиране на ключовите думи и отчетите за трафика на съответния уеб сайт.

Отчетите от Google Analytics и Google Search Console могат да бъдат много важни за показване на увеличението на трафика и кои ключови думи се търсят на вашия уебсайт.

SEO изисква задължително работа най-малко 6 месеца

Това е най-голямото очакване на дадена SEO кампания, че тя се нуждае от дефиниране рано и често.

Поради всички тези стъпки и процеса на работа за SEO, са необходими най-малко шест месеца, преди да се достигне страница първа за даден уеб сайт.

Понякога е по-малко, но понякога е повече. Всичко зависи от индустрията, конкурентния пазар за дадена ключова дума и местоположението. Но, за да успеем с SEO кампанията, е важно да настроим очакването на клиентите ни, че ще отнеме поне шест месеца.

Следващата стъпка – очаквания

След като даден уеб сайт достигне първа страница на Google, SEO-то не спира. Ако просто спрете SEO кампанията, в рамките на три месеца сайта ще отпадне от първата страница. А на конкурентен пазар или индустрия това може направо да разруши индустрията с няколко организации, които се състезават за това първо място.

За поддържане на класирането на първата страница може да не е необходима пълна SEO кампания, но все пак ще се изисква редовно SEO. Ако клиентът желае допълнително да подобри класирането си, тогава може да избере да продължи с първоначалния план.

Трябва да се уверим, че клиентите ни разбират това и имат бюджета, за да продължат по дългия път.

Чести заблуди, които водят до нещастни клиенти

В допълнение към определянето на правилните очаквания относно SEO, също е важно клиентите да разберат какво всъщност SEO не е.

Опитваме се да обясним нашите стратегии с прости думи, за да накараме нашите клиенти да разберат какво точно правим.

SEO не е краткосрочно решение за оптимизиране на уеб сайт

SEO не е нещо, което можете просто да включите и да изключите.

Това също не е нещо, което можете да опитате няколко седмици и да получите значителни резултати.

SEO изисква време, за да се изгради това позиция и доверие на търсачките.

За незабавни резултати от дигиталния маркетинг е по-добре да изпробвате различна тактика като Google Ads PPC.

Не е възможно да се гарантират резултати от класирането на първа страница

Въпреки че Optimized има изпитани методи за получаване на резултати, не е гарантирано, че за някои страници ще можем да постигнем това на 100% за необходимите ключови думи. Понякога ключова дума, на която клиентът настоява, е твърде конкурентна или целта за класиране е твърде широка, особено при национални кампании.

Всеки SEO проект е различен

В Optimized се фокусираме върху това, какви методи смятаме, че ще постигнат най-добри резултати за всеки клиент в рамките на техния бюджет.

Този холистичен подход ни помага да решим върху кои ключови думи да се съсредоточим и вида съдържание, което пишем. Този подход ни позволява също да работим в мащаб и на разходите за нашите десетки хиляди SEO клиенти.

SEO: Reality vs Expectations ​