Продължете към съдържанието
 
LEAD GENERATION - ДИГИТАЛНО ГЕНЕРИРАНЕ НА ПОТЕНЦИАЛНИ КЛИЕНТИ БЕЗ РИСК. ПЛАЩАТЕ САМО ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ
Създаваме рекламни кампании. Изграждаме целевите страници и фуниите. Вие сключвате сделките.
Разберете как Pay Per Lead може да увеличи възможните клиенти и да разшири бизнеса ви, като същевременно намали финансовия риск.

PAY PER LEAD – ГЕНЕРИРАНЕ НА ПОТЕНЦИАЛНИ КЛИЕНТИ БЕЗ РИСК 

ПЛАЩАТЕ САМО ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ

Създаваме рекламни кампании. Изграждаме целевите страници и фуниите. Вие сключвате сделките.

Pay per lead е модел за онлайн реклама, при който плащането се основава единствено при получаването на квалифицирани потенциални клиенти (Leads).

Накратко, маркетингът при който плащате за потенциален клиент е чудесен начин да увеличите клиентите си и да разширите бизнеса си, като същевременно намалите финансовия риск.


УВЕЛИЧЕТЕ ПРИХОДИТЕ СИ ОТ ПРОДАЖБИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛ ИЛИ ПОТЕНЦИАЛЕН КЛИЕНТ (LEAD)

Ние поемаме риска и сложността за маркетинга на вашия бизнес. Вие само ни заплащате цена за потенциален клиент, която работи и за двете страни и не изисква никакъв ангажимент от вас.

 • 100% без риск – плащане за потенциален клиент
 • Без такси за конфигурация
 • Без месечни такси за управление
 • Вие контролирате разходите
 • Можем да ви предоставим толкова потенциални клиенти, колкото желаете
 • Изключителни, висококачествени потенциални клиенти, които се превръщат във ваши клиенти 1 към 1

Защо толкова малко агенции предлагат Pay Per Lead – Генериране на потенциални клиенти?

Вярно ли е, че управлението на услугата покупка на потенциален клиент е невероятно предизвикателство и следователно тези, които я предлагат са технически опитни и способни да генерират потенциални клиенти. Това са агенциите, с които вие искате да работите!


Lead Собственост

Основно има два модела за генериране на Pay Per Lead:

 • Моделът “One to One“ всъщност генерира потенциални клиенти за вашия бизнес и не се споделя с друг, така само вашият бизнес притежава дадения потенциалнен клиент. При този модел потенциалните клиенти се генерират направо на вашия уебсайт, и вие плащате разходите за реклама.
 • Моделът “Market Brand” е мястото, където агенцията продава потенциални клиенти на различни бизнеси в зависимост от характеристиките за вашия бизнес. Разликата е там, че никой бизнес няма да притежава еднолично потенциалните клиенти. В този модел потенциалните клиенти идват на наш уебсайт и вие не носите отговорност за маркетинговите разходи.

Характеристики на Pay Per Lead – Генериране на потенциални клиенти

Предвидими разходи

При Pay Per Lead заплащате определена сума за всеки потенциален клиент, който получите. Въпреки че няма гаранция, че ще можете да превърнете даден потенциален клиент във ваш клиент, вие знаете колко би ви струвал той.

При Pay Per Lead ще получите уникални потенциални клиенти въз основа на вашите нужди в цената, за която ще се договорим. Без фалшива информация и без фалшиви запитвания. Ще се погрижим всеки лийд, който ще ви предоставим, да бъде уникален и в интерес за вашия бизнес.

Предварително квалифицирани потенциални клиенти

При рекламирането pay per lead, потенциалните клиенти, които получавате, са хора проявили интерес към услугите или продуктите ви. Тъй като те са предварително квалифицирани потенциални клиенти, които отговарят на вашите критерии, вие вече имате известна информация за тях, която може да ви помогне по-бързо да ги превърнете в клиенти.

Освен това с Pay Per Lead можете да зададете конкретни действия, като например формуляр за регистрация, квалифициращи въпроси или демографски запитвания, за да профилирате получените потенциални клиенти. Това е един от начините за филтриране на най-добрите потенциални клиенти, тези при които които да направите продажба.

Възползвайте се от експертните знания

Провеждането на успешна реклама изисква набор от специфични умения, създване на стратегия, точните маркетингови текстове и проучване на ключови думи, за да се насочите към правилните перспективи. С предлагането на услугата Pay per Lead (заплащане за потенциален клиент) ние вършим цялата работа.

Положителен R.O.I (възвръщаемост на инвестицията)

Pay Per Lead работи най-добре с компании, които имат дългосрочна връзка с клиента на стойност над $2000.

Ние можем да ви предоставим нужните потенциални клиенти, независимо дали имате нужда от 20, 50, 100, 200. Имаме възможност да ви осигурим толкова потенциални клиенти, колкото разумно можете да управлявате.


Как Optimized генерира потенциални клиенти?

Нашите потенциални клиенти идват от различни канали. SEO и реклами в Google, Facebook, Twitter, LinkedIn и Instagram са само някои от начините, по които можем да ви осигурим успех при Pay per Lead.

Ние създаваме ефективни реклами за привличане на потенциални клиенти, разпространение на бранда ви, привличане на трафик към вашия уебсайт или създадени за целта удобни за потребителя целеви страници.

Потенциални клиенти с фокусирано намерение

Клиентите с фокусирано търсене и намерение за покупка на даден продукт или услуга, обикновено идват чрез търсене в Google, което гарантира, че са правилните за вашия бизнес. 90% от нашите клиенти имат свои собствени вътрешни маркетингови кампании, но използват нашите focused leads, за да постигнат целите си.

Инфлуенсър маркетинг за нови клиенти

Инфлуенсър маркетингът обикновено се извършва чрез Facebook, Instagram и Twitter – тук ние популяризираме вашата история и предлагаме изцяло нова аудитория. Оказваме влияние на хората да купуват, като прецизираме аудиторията и гарантираме, че вашето послание достига до правилните хора в точното време.

Защо да изберете генериране на потенциални клиенти, чрез Pay Per Lead (PPL)?

За разлика от Pay Per Click, при което заплащате, когато се кликне върху рекламата, независимо дали улавяте някакви данни за проследяване, PPL ви осигурява висококачествени потенциални клиенти, без да заплащате за клик.

PPL няма нищо общо с броя на хората, които виждат или кликват върху рекламата; той се фокусира върху привличането на легитимна аудитория към вашия бизнес, която се интересува от вашата услуга или продукт.

Каква е разликата между споделени и ексклузивни потенциални клиенти?

Какво представляват споделените потенциални клиенти?

Споделените потенциални клиенти са тези, които са достъпни за покупка от множество компании. Докато имате увереността, и знаете, че потенциалният клиент се интересува от вашите продукти и услуги, вие трябва да се състезавате с други, за да спечелите сделката.

Плюсове на споделените потенциални клиенти

 • По-ниска цена на потенциален клиент
 • По-голям обем потенциални клиенти

Минуси на споделените потенциални клиенти

 • Трябва да се състезавате за всеки потенциален клиент
 • По-нискокачествени потенциални клиенти

Какво представляват ексклузивните потенциални клиенти?

За разлика от споделените потенциални клиенти, ексклузивните потенциални клиенти се изпращат само до един бизнес. Естесвено, това ви дава много по-голям шанс да приключите сделката и да получите повече работни места. Няма гаранция, че ще ги спечелите като клиенти, но определено няма да загубите от конкурент, който работи по същия потенциален клиент от същия източник.

Плюсове на ексклузивните потенциални клиенти

 • Контакти с по-високо качество
 • Няма пряка конкуренция

Минуси на ексклузивните потенциални клиенти

 • По-малък обем потенциални клиенти
 • По-висока цена на потенциален клиент

Видове бизнеси, които обслужваме

PPL е първият избор за B2B бизнеса. Например, ако имате някой от следните или свързани бизнеси, тогава може да се наложи да разгледате PPL като първа опция:

 • Образование
 • Правни услуги
 • Финансово и банково дело
 • Застраховка
 • Медицина и здравеопазване
 • Търговия на едро
 • ИТ и кол центрове
 • Професионални услуги
 • Строителство и имоти

Видове кампании за генериране на потенциални клиенти, които предоставяме

Кампании с цена на потенциален клиент

Кампаниите, базирани на модел за цена на потенциален клиент, са мощни и мащабни, ние използваме:

Кампании в социалните медии

Възползваме се от популярността на каналите за социални мрежи като Twitter, Facebook, Instagram и Reddit, за да привлечем нови клиенти за вашия бизнес.

Кампании за търсене

Нашите кампании за търсене са много ефективни при предоставянето на изключително качествени потенциални клиенти въз основа на вашия клиентски профил. С ангажиращи реклами ние ще се насочим към аудитория, която търси вашите конкретни продукти или услуги.

Кампании в рекламната мрежа

Ние използваме местни рекламни платформи като Taboola, Outbrain и Google, за да показваме реклами на огромна аудитория, чрез значими медийни уебсайтове. Този тип заплащане за генериране на потенциален клиент е много ефективен за провеждане на широкомащабни кампании, фокусирани върху потребителите.

Коя платформа за генериране на потенциални клиенти е най-добра за вашия бизнес?

Въпреки че може да бъде доста конкурентен, Facebook вероятно е най-сигурният вариант за започване на кампания за генериране на потенциални клиенти, където можете да намерите най-задълбочените опции по отношение на насочване и творчески формат.

Twitter е идеален за продукти, свързани с потребителите, и тъй като продължава да расте, със сигурност е платформа, върху която да имате на ум. Ако бизнеса ви е да продавате B2B услуги, опитайте LinkedIn, но внимавайте с високите оферти.

Въпреки че Google Ads ще привлече потенциални клиенти с конкретно намерение, това е конкурентна платформа, която може да изисква високи оферти, неотговарящи на бюджета ви.

Изработване за индивидуални целеви страници 

Всяка кампания за генериране на потенциални клиенти изисква завладяващи рекламни послания, които ще привличат и конвертират. Нашият дизайнерски екип използва съвременни принципи, за да създаде активи на индивидуално изработената целева страница, създадена за реализации. Имаме доказан опит в използването на ангажиращи творчески активи за генериране на квалифицирани потенциални клиенти.

Optimized Marketing

Optimized Web Bulgaria са Персонализирана Агенция с Пълен Набор от Услуги за Дигитален Маркетинг.

 Бизнес Център “Витоша, бул. „Черни връх“ 47, Офис 11, 1407 Промишлена зона Хладилника, София +359 87 797 3418

Дизайн